Tájékoztatás az óvoda felvételi rendjéről

 

TÁJÉKOZTATÁS A TISZAÚJVÁROSI NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA FELVÉTELI RENDJÉRŐL

TISZTELT SZÜLŐK!

Az emberi erőforrások minisztere – a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletre figyelemmel – a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozás vonatkozásában egyedi eljárási szabályokat határozott meg a 7/2020. (III. 25.) EMMI határozatában.

Ehhez igazodva, a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda is elkészítette az eljárásrendhez igazodó felvételi tájékoztatóját.

A 2020-2021-es nevelési évtől azok a gyermekek válnak óvodakötelessé, akik 2020.08.31-ig betöltik a 3. életévüket. A tárgyévben óvodakötelessé váló gyermekek szüleinek az Oktatási Hivatal tájékoztatást küld, várhatóan 2020.04.06 – 2020.04.10. között.

Az Oktatási Hivataltól kapott tájékoztató alapján, mindazon óvodaköteles gyermekek, akik számára a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda a kötelező felvételt biztosító óvoda (Tiszaújváros közigazgatási területén élnek, itt van lakcímük vagy tartózkodási helyük), 2020. április 21-ig automatikusan felvételt nyernek intézményünkbe, kivéve azokat a gyermekeket, akikről jelzés érkezik, hogy egy másik óvoda felvette.

Mivel azonban több feladat ellátási helyen működünk (Szederinda óvoda, Bóbita óvoda, Tündérkert óvoda, Szivárvány óvoda), a gyermekek csoportba történő besorolásánál nagy segítség lenne számunkra, ha Önök is kitöltenének egy felvételi kérelmet, melyen a legfontosabb adataikat megadhatják, kérésüket megfogalmazhatják.

A szabad férőhelyek erejéig, lehetőséget adunk továbbá mindazon gyermekek óvodába történő felvételére, akik 2020.09.01 – 2020. 12. 31-ig töltik be a 3. életévüket és szeretnék elfoglalni óvodai férőhelyüket (előfelvételt nyert gyermekek). Ebben az esetben a gyermekek férőhelyüket csak a 3. életévük betöltése után foglalhatják el, de a felvételükre, már ebben a felvételi eljárásban sor kerülhet.

Ez esetben kérjük kitölteni a szándéknyilatkozatot!

Szintén a szabad férőhelyek erejéig sor kerülhet olyan gyermekek felvételére is, akik számára nem a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda a kötelező felvételt biztosító óvoda, de egyéb családi, munkahelyi ok, körülmény miatt (pl.: Tiszaújvárosban dolgoznak a szülők/szülő) ide szeretnék beíratni a gyermeküket.

Ebben az esetben is szándéknyilatkozatot kell kitölteniük!

A felvételi körzeten kívül élő gyermekek felvételére vonatkozóan, április 30-ig hozunk döntést és értesítjük a szülőket.

A felvételi kérelmek 2020.04.02-től elérhetőek lesznek az óvoda honlapján az http://www.ovoda.tiszaujvaros.hu/ oldalon.

A honlapon három különböző jelentkezési lapot/szándéknyilatkozatot találnak, ezért kérem, azt töltsék ki, amely Önökre vonatkozik.

  1. Felvételi kérelem, a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda felvételi körzetébe tartozó, óvodaköteles gyermekek számára.
  2. Szándéknyilatkozat óvodai felvételre vonatkozólag, a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda felvételi körzetébe tartozó, előfelvételes gyermekek számára.
  3. Szándéknyilatkozat óvodai felvételre vonatkozólag, a nem a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda felvételi körzetébe tartozó gyermekek számára.

Amennyiben a honlapon lévő nyomtatványokat valamilyen oknál fogva nem tudják elérni, illetve további kérdések merülnek fel Önökben, akkor kérem, keressenek minket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, valamint telefonon, a 06/70 380-6900 számon.

A járványügyi helyzetre tekintettel elsősorban az online és telefonos kommunikációt részesítjük előnyben!

Micskiné Bodó Erzsébet
sk. óvodavezető

docxKérelem óvodakötelesek számára

docSzándéknyilatkozat - előfelvételeseknek

docxSzándéknyilatkozat - nem a felvételi körzetbe tartozóknak

pdfFenntartói közlemény

pdfÓvodavezetői tájékoztató