Ovi-sport pálya avatás

Ünnepélyes keretek között vehették birtokba a Tündérkert óvoda gyermekei az új Ovi-sport pályát október 4-én délelőtt. A pálya az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványhoz benyújtott sikeres pályázatnak, és Tiszaújváros Önkormányzata négymillió forintos önrészének köszönhetően kaphatott helyet az óvoda árnyas udvarán.

A 6X12 méteres műfüves pálya a nagyobb sportpályák arányainak felel meg, lehetőséget biztosít különféle csapat- és ügyességi játékok lebonyolítására az óvodás korosztálynak. Komplex jellege alkalmassá teszi különböző sportágak művelésére, illetve alapjainak elsajátítására: kézilabda, labdarúgás, kosárlabda, röplabda, tenisz és lábtenisz. A pálya használatához különböző sporteszközöket, a gyermekek számára mezt, valamint az óvodapedagógusok számára felkészítő tanfolyamot is biztosított az alapítvány.

A pályaavató ünnepségen Micskiné Bodó Erzsébet óvodavezető, dr. Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány képviseletében pedig Bokros Csilla köszöntötte a résztvevőket. Mindannyian hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a gyermekek számára változatos mozgásformákat és lehetőségeket kell biztosítani, hiszen az egészséges életmódnak ez az egyik legfontosabb alappillére.

A szalag ünnepélyes átvágása előtt a Margaréta csoportba járó gyermekek vidám, zenés műsort adtak (felkészítőik: Bodri Sándorné és Losonczi Benjáminné óvodapedagógusok), majd egy játékos sportverseny izgalmait élték át a Napsugár csoport ovisai (felkészítőik: Gottfried Lászlóné és Síró Anna óvodapedagógusok).

A Tündérkert épület ovi-sport pályája immár a harmadik városunkban, az elmúlt évben a Bóbita óvodában és a Sportcentrumban vehettek birtokba a gyerekek ilyen komplexumot.