Rendezvények

Őszi Kavalkád: a Szivárvány óvoda őszi közös délelőtti gyermek rendezvénye
Állatok Világnapja: zoo-pedagógus előadása élő állatokkal, kis kedvencek bemutatása
Ősz a Szigeten: környezetvédelmi rendezvény a Tisza-szigeten
 
Mikulás ünnepség
Karácsonyi ünnepség
Farsangi ünnepség
Nemzeti ünnepi megemlékezés
Húsvéti ünnepek
Húsvéti játszóház
Anyák-napi ünnepség
Gyermeknap a strandon
 
Őszi Kavalkád

2017. szeptember 26-án került megrendezésre a Szivárvány Óvoda első közös programja, az Őszi Kavalkád. Célunk az előző nevelési évhez hasonlóan az őszi óvodai kezdést, visszaszokást segítve egy vidám, játékos délelőtt megszervezése az udvaron. Az idei téma a madárijesztő volt.

Minden óvodai csoport a nagy napot megelőzően egy cirokseprűt kapott, amiből a gyermekekkel közösen egy madárijesztőt készítettek el. A sok szêp, vicces madárijesztőből egy kiállítást rendeztünk az udvaron.

A Kavalkád napján a Vidám Vándorok zenés műsorát néztük meg a tornateremben, és az udvaron játêkos programok vártak minden óvodai csoportot. Madárijesztőt készítettünk spatulából, beöltöztünk madárijesztőnek, Nóri nénivel táncoltunk, és mozgásos feladatokban próbáltuk ki ügyességünket.

Meglepetésként egy fotósarkot rendeztünk be, ahol a díszletbe fejüket bedugva válhattak a gyerekek madárijesztővé.

A gyermekek és a felnőttek is nagyon élvezték ezt a különleges napot, amit az elkészült fényképek is bizonyítanak.
 
Ősz a Szigeten

A Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvodában nagy hangsúlyt kap a környezeti nevelés. 1994-től egy munkaközösség is működik, melynek céljai között szerepel, hogy tartalmas, élményszerű programokkal mélyítse el a gyermekek ismereteit az élővilágunkról, megláttassa az óvodásokkal a természet szépségeit.

Egyik hagyományos rendezvényünk, amely idén is nagy sikert aratott, az Ősz a Szigeten. Ilyenkor egy szép őszi délelőttön a város összes nagy- és középső csoportos óvodása buszra száll, és meglátogatja a Tisza-szigetet. A gyerekcsoportok menetlevelekkel (azaz kopasz fákkal) és útitervvel felszerelve vágnak neki a sétának, hiszen számos érdekes feladat, akadály, és ismeret várja őket. A szülőknek, nagyszülőknek, kollégáknak, nyugdíjas kollégáknak és önkéntes segítőknek köszönhetően a gyerekek közelről is betekinthetnek a halászat, vadászat, méhészet rejtelmeibe, mozgásos, ügyességi és ismeretszerző játékok során barátkoznak a természettel, közvetlen környezetünkkel, a Tiszával.

- Programunk célja olyan szokások, szokásrendszerek, viselkedési formák megalapozása, olyan képességek tudatos fejlesztése, amelyek szükségesek a természettel való harmonikus kapcsolat, a környezeti problémák iránti érzékenység, a helyes értékrendszer, a környezettudatos életvitel kialakulásához – mondta Simon Imréné munkaközösség-vezető, főszervező.

A gyerekek erről természetesen mit sem sejtenek, de így van ez jól. Nekik „csak” egy csodás, élménydús kirándulás ez a program, amelynek végén büszkén függesztik ki a csoportszobákban az őszi falevelekkel díszített fájukat.